Veckans Utrop: Gaming Podcast, tips!

Mitt i veckan och massa jobb kvar innan helgen. Vill trots det bjuda på lite tips på podcast, lite örongodis så här i höstmörkret kan inte skada.  Är man inte gamer så kan man sluta läsa nu.

Kort om podcast:
Poddsändning eller poddradio (engelska: podcast eller podcasting) är en metod att publicera (och för lyssnaren att prenumerera på) ljudfiler eller film via internet. Ordet ”podcasting” är en sammanslagning av ”pod” (ordagrant ”kapsel” men syftande på media-spelaren iPod) och engelskans ”broadcast” (sändning). Ännu finns ingen helt adekvat svensk term för företeelsen; ”poddsändning” är ett av de förslag som lagts fram, men ”poddradio”, som bland annat används av Sveriges Radio, används i mycket högre grad. Ordet ”podd-tv” har fått visst genomslag för podd-sändning av videomaterial.
Källa

All Gen Gamers:  Min absoluta favorit bland alla gaming podcast har följt dessa sedan första episoden och de bjuder på underbar underhållning varje gång. Värd: Pete Dorr, Johnny Millennium (HappyConsoleGamer), John (Gamester81), and Jason Heine (TheEMUreview).

Operation Kill Screen Podcast även känd som OKS : Detta gäng har jag också följt sedan starten . För övrigt fyllde 1 år nyligen, Oktober 2011. Extra kul med en tjej som försöker hålla grabbarna i skinnet.

Ben and Derek Podcast:  Dessa har jag nyligen börjat lyssna på. Ett ord underhållande!

Retroware TV: http://retrowaretv.com/

Classic L337: Nyligen börjat lyssna på och uppskattar den trots att de dröjer mellan publikationerna av sändningarna. Dom har utlovat mer och dom är värda att vänta på.

Jag lyssnar på en del andra podcast också men dessa är mina favoriter just nu. Mycket Nöje!

Har du tips på fler bra podcast spelrelaterade gärna på svenska så kommentera nedan.

, , , , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Lämna en kommentar