Upplockat: Heroes V, PC & GTA Liberty City Stories PS2

Då var det dags igen. I veckan som varit så har jag vunnit fler spel på tradera. Jag försöker samla på mig alla GTA spelen till Playstation 2 och GTA Liberty City Stories är det sjunde i serien och det näst sista för PS2. Jag har en del kvar för att få den serien komplett för PS2. Det märks tydligt hur populär denna serie är när man flera år senare på ps2 får ge minst 50-100 kr (beroende på skick) för dessa titlar. Jag fick ge 75 kr inkl. frakt och det talar sitt tydliga språk nämligen att serien är älskad av många. En annan titel fast denna gången till PC är Heroes of Might and Magic V är en av de få titlar som fattas i min samling, kvar är 1  & 6 i serien för att få komplett. Jag bara älskar denna serien och är lätt på topp 10 av alla spel jag spelat genom tiderna. Den 5 i serien har jag redan spelat första kampanjen på och de var roligt att se att de nu påminde mer om den 3:e delen i serien än 4:e som inte är min största favorit i serien än så länge. För Heroes V gav jag 30 kr inkl. frakt i nyskick och det är gratis för mig som spelar denna serien flera gånger om året. Pacianse släng dig i väggen! Vill också nämna att jag är mer för fysiska spel än download modellen via steam eller liknade. Heroes V kostar ca 100 kr som download.

Kort om Heroes of Might and Magic
Heroes of Might and Magic (ofta förkortat Heroes eller HoMM) är en serie turordningsbaserade strategispel, från början utvecklade av New World Computing (NWC) och publicerade av 3DO, men som efter 3DOs konkurs köptes upp av Ubisoft. Spelet går ut på att man kontrollerar en eller flera hjältar som leder arméer av mytologiska varelser som till exempel drakar, vampyrer eller änglar. I dagsläget har sex delar av serien kommit ut, varav två publicerats av Ubisoft och resten av NWC/3DO. Serien har en företrädare i King’s Bounty, vilket skapades av NWC och har vissa element som är gemensamma med serien men som inte brukar räknas till den, och föregicks dessutom av RPG-serien Might and Magic, vilken dessutom historien ibland sammanvävts med.

Alla spel i serien har tre olika moment – utforskande, strid, och borguppbyggnad/resurshantering. Utforskandet görs främst med hjältar (även om dessa inte behöver användas till detta i den fjärde delen i serien), som därigenom bland annat samlar på sig olika resurser och magiska så kallade artefakter med olika effekter. Dessa vaktas allt som oftast av olika arméer som inte är associerade med någon spelare, vilka därför först måste besegras. Detta görs på en separat så kallad stridskarta, där varje truppslag representeras av en eller flera så kallade stacks, vilka tar upp lika mycket utrymme oberoende av hur många enskilda varelser som ingår. Hjältarna kan påverka striden via magi och andra förmågor, och i fjärde delen av serien deltar de även själva direkt i striden. En vunnen strid belönas med erfarenhetspoäng, vilka när de ackumuleras gör att man når ett högre level, och därmed får välja mellan nya förmågor. De resurser man samlar på sig i sitt utforskande kan användas för att bygga upp de borgar man oftast kontrollerar, för att dessa skall producera fler varelser som kan slåss i ens arméer eller få andra fördelar.

Källa 

Kort om Grand Theft Auto
Grand Theft Auto (GTA) är det första spelet i den framgångsrika GTA-serien. Spelet utvecklades av DMA Design (nuvarande Rockstar North) och distribuerades av ASC Games.

Spelet släpptes till DOS, Microsoft Windows och PlayStation år 1997 och 1999 även till Game Boy Color. Då spelet lanserades ansågs det vara mycket nyskapande, framförallt på grund av den stora friheten spelaren har. Spelet är uppbyggt av tre olika nivåer som består av tre städer (Liberty City, Vice City och San Andreas). Det finns även uppdragsläge där man utför ett uppdrag och sedan får pengar om man klarar det. Med pengarna kan man sedan köpa hus, vapen och andra saker.

Spelet var till en början tänkt att heta Race’n’Chase.

Källa 

Annonser

, , , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: