Upplockat: Mo-Do & Brandon Lee

I slutet av veckan han jag med  att hoppa in på den lokala loppisen för att se mig omkring efter lite fynd. Det var väldigt utplockat men trots det så hitta jag en CD-Maxi med Mo-Do – Super Gut med 5-track från 1994.med mixar av Einstein Doctor DeeJay.  I VHS hyllan hitta jag även en HK-Rulle med  Brandon Lee , Legacy Of Rage , 1986 ett släpp av Prisma Film . Lite underhållning för en summa av 8 kr

Lite kort om Mo-Do:
Mo-Do är en pseudonym som används av italienska musiker Fabio Frittelli (född 1964 i Monfalcone, provinsen Gorizia). Mo-Do dök upp på 1990-talet som ett italienskt eurodance band. Trots att dom är italienare, så är Mo-Do: s låtar på tyska. Namnet Mo-Do påstås komma från de två första bokstäverna i Frittelli födelse-stad (Monfalcone) och dagen av hans födelse (Domenica, dvs söndag på italienska).Mo-Do bildades när Frittelli träffade producenten Claudio Zennaro. Andra producenter som arbetat med Frittelli (ibland anges som medlemmar i gruppen) var Fulvio Zafret, Mario Pinosa och Sergio Portaluri. Mo-Do är förmodligen mest känd från singeln ”Eins, Zwei, Polizei” (samproduceras med Zennaro och Zafret) som nådde # 1 i den tyska, österrikiska och italienska topplistan.

Källa: http://www.discogs.com

Jag hade tänkt hänvisa till Spotify så ni fick höra låten Super Gut med bra kvalitet men se den finns inte där. En musikvideo från YouTube får de bli istället.

Lite kort om Legacy Of Rage:
Handling:  Brandon är en ambitiös och skötsam ung man och en mästare i kung-Fu. Han slåss dock bara i absoluta trängande fall. Genom en rad missförstånd och fula trix dras Brandon oskyldigt in i en mordhärva och hamnar i fängelse. Här upplever han terror och ohygglig brutalitet och när han släpps fri har bara Brandon en tanke – att göra upp med den  som ligger bakom att han oskyldigt hamnade bakom galler. När Brandon desutom får höra att samma gangster ligger bakom ett överfall på hans  flickvän Lily brister något inom honom. Han förvandlas till ett livsfarligt levande vapen. En dödsmaskin som inte går att stoppa. Nu skall Brandon utkräva sin blodiga och skoningslösa hämnd. Den blir fruktansvärd!  Källa:  Prisma Film,1987

För alla som vet vem Bruce Lee är så behövs ingen närmare presentation av sonen Brandon Lee. Enligt mig inte lika bra som sin far men helt klart med samma kvaliteter.

Legacy Of Rage (Long Zai Jiang hu, Ronny Yu, 1986

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: